Què és la Kinesioestètica?

La kinesioestètica és una branca de la kinesiologia que s’ha centrat en la millora de l’aparença estètica, a través de la correcció de disfuncions musculars i articulatòries.

Orígens de la kinesiologia

La kinesiologia és una ciència que es remunta als anys 40, quan el Dr. George Goodheart va començar a utilitzar la seva pròpia tècnica d’examen muscular per avaluar l’estat dels músculs i les articulacions del cos. Aquesta tècnica es coneix com a “kinesiologia aplicada” i es basa en la idea que la salut i el benestar són el resultat de l’equilibri adequat entre el cos, la ment i l’esperit.

A mesura que la kinesiologia va evolucionar, es va convertir en una branca de la medicina que es va centrar en la prevenció i el tractament de les disfuncions dels músculs i les articulacions. En aquest sentit, la kinesiologia es va centrar en la recuperació funcional i la millora del moviment corporal.

La kinesiologia i l’estètica

La kinesioestètica va sorgir com una extensió de la kinesiologia, quan els terapeutes van començar a utilitzar les tècniques i els principis de la kinesiologia per millorar l’aparença estètica.

La kinesioestètica treballa amb el sistema fascial (que explicarem extensament en una propera entrada al blog) a través de tècniques no invasives per ajudar a restablir l’equilibri i la funció normal del sistema. Això pot incloure tècniques com ara la alliberació miofascial, el massatge, l’acupressió i altres mètodes per treballar amb el teixit connectiu.

A més, la kinesioestètica també es centra en l’auto equilibri del cos, que és la capacitat del cos per mantenir-se en equilibri i en harmonia. Això es fa a través de l’establiment d’un pla de tractament personalitzat que pot incloure exercicis, estiraments i altres tècniques per ajudar a millorar la postura, el to muscular i la funció general del cos.

Beneficis de la kinesioestètica

La kinesioestètica et pot aportar nombrosos beneficis en la millora de la teva aparença estètica. Entre ells, destaquen:

1. Resultats duradors: Els tractaments de kinesioestètica busquen corregir les disfuncions del cos que afecten l’aparença estètica. Això significa que els resultats són duradors en el temps, ja que no es tracta de correccions superficials.

2. Tractaments no invasius: Les tècniques utilitzades en kinesioestètica són no invasives, el que significa que no s’utilitzen ni manipulacions ni instruments que podrien causar dolor o inflamació.

3. Millora la funció corporal: A més de millorar l’aparença estètica, la kinesioestètica també ajuda a millorar la funció corporal. És a dir, amb els tractaments de kinesioestètica pots experimentar una millora en la teva qualitat de vida en general.

4. Prevenció de problemes futurs: Corregir les disfuncions del cos a través de les tècniques aplicades pot ajudar-te a prevenir problemes futurs relacionats amb la postura, la simetria i el to muscular.

En resum, la kinesioestètica és una teràpia que treballa amb el sistema fascial i l’auto equilibri del cos per ajudar a millorar l’aparença estètica i la funció corporal en general. Utilitza tècniques no invasives per ajudar a restablir l’equilibri intern del cos i millorar la salut i el benestar en general.

Si busques una solució no invasiva per millorar la teva aparença estètica i la teva salut en general, la kinesioestètica podria ser una opció excel·lent per a tu. Contacta amb nosaltres, professionals certificats, per obtenir més informació i descobrir com aquesta teràpia pot ajudar-te a aconseguir els resultats que busques.